Det strålende flotte vinterværet som vi har hatt nå i julen har fortsatt inn i det nye året. Skyfri blå himmel og sol men rett så kaldt! Lave temperaturer over så lang tid er det lenge siden vi har hatt på disse kanter. Så mye vinter er det lenge siden vi har hatt! Vanligvis har vinteren bare kommet på flyktige de siste årene her nede i lavlandet. Når vinteren byr seg så fint fram, er det derfor nærmest helligbrøde å la anledninger til fine skiturer i flott føre gå fra seg, så nok en gang pakket vi i sekken og la i vei.

Håkon drog til Eikedalen tidlig i dag for å stå på slalomski, mens resten av gjengen tok turen til Gullbotn litt utpå formiddagen. Minus 12 viste termometeret da vi parkerte bilen litt over kl. 12. Litt trå snø, men fint feste og fine faste løyper. Det var litt kaldt til å begynne med, men vi fikk da varmen etterhvert i bakkene oppover. Men sola så vi ikke noe til; på Gulbotn er det bare skygge på denne tiden av året; men fjellene mot Skulstad lå badet i sol...

Godt kledd var vi heldigvis, for det var såpass kaldt at brusen frøs til is-slush i sekken. Vi skulle heller tatt med oss varm kakao!

Vi kom oss helt opp på toppen av Trengereidhotten i dag. Ganske avblåst og lite snø øverst og ikke så fint føre som vi hadde på turen for noen dager siden. Henrik var i bra slag og "støtet" fra resten i den siste kneiken opp til toppen. Vel oppe koste vi oss med litt medbrakt snacks, men noe blivende sted var ikke dette i kulden. Batteriet på kameraet tok også fort slutt i dag...

 

På vei ned igjen møtte vi Rune og Else som var ute på den samme turen sammen med jentene. Amalie låg fint i tet; dette lover bra for skiturene senere i år!

Nedrennet ble som vanlig veldig kjekt. Ane er vel den som har best gli på de nye Madshus Glittertind skiene sine, men vi andre fulgte også bra på. Vel nede igjen på skistadion, tok vi en liten ekstra runde i den lange løypen slik at vi fikk med oss det siste lange nedrennet.

Bilder fra turen: