En av sommerens flotteste fjellturer (og den lengste) var turen fra Fokstua til Halvfarhøe. Turen går i langstrakt og rolig høgfjellsterreng avskåret av en rekke dype bekkedaler. Navnet har toppen fått ettersom fjellet ligger halvveis på farleden mellom de gamle skysstasjonene på Tofte i Gudbrandsdalen og Hjerkinn på Dovrefjell. En rute som antakelig er lite gått i våre dager.

Det er en ganske lang tur å gå; 10-11 km en vei inn fra Fokstua hvor vi startet. Toppen ligger flott til inne på høgfjellsplatået og det er flere vannskiller på flatene runt fjellet. Storslagen utsikt mot Snøhettamassivet og mot toppene i Rondane. Om man er ute etter en tur i fred for andre turgåere må dette være det rette stedet; ingen mennesker å se. Dette bærer også stiene i området preg av; T-løypen fra Fokstua til Grimsdalshytta er ganske utydelig.

Kartverket oppgir toppen til 1687 moh mens skiltet på toppen oppgir 1685 moh.

Nettleseren din støtter ikke visning av iframe. <a href="http://kart.statkart.no/adaptive2/default_embed.aspx?id=JoDHPqZG4p4p9Ea" target="_blank" data-mce-href="http://kart.statkart.no/adaptive2/default_embed.aspx?id=JoDHPqZG4p4p9Ea">Du kan se innholdet i rammen her</a>

Kart over området.

Bilder fra turen: