Parkerte på merket parkeringsplass ved Lekva, et par kilomenter vest for Hyllestad sentrum. Nydelig høstvær ved avreise hjemmefra, men omtrent fra Sognefjorden og nordover startet et tåkebelte som så ut til å bli tjukkere og tjukkere jo lenger nordover vi kom.

Ved Lihesten var vi i grenseland mellom sol og tåke, men det tynne skydekket var nesten en fordel oppover stien fra Lekva, varmt nok ble det i alle fall. Vi hadde bestemt oss for å gå det såkalte Nipestien til Gygrekjeften. Denne stien tar av etter ca. 1,5 km langs normalveien fra Lekva og er godt merket. Stialternativet byr på noen ganske bratte passasjer opp det steileste partiet på fjellet, men det er lagt ut både taustiger og reip til å hjelpe seg med. Vi synes dette rutealternativet satte en ekstra og gøyal spiss på oppstigningen, og kortet betydelig ned på distansen opp til varden på kanten av stupet. Vi brukte omtrent 1 t 40 min på de ca. 4 km opp.

I en av episodene av 71° nord denne sesongen ble det bl.a. rigget stålvaiere på tvers av avgrunnen fra huggtannen som stikker ut fra Gygrekejften og stupkanten ved varden, hvor deltakerene overnattet i hengekøyer. Det må ha vært en natt utenom det vanlige, hengende 600-700m over ura under. 71° nord sesong 17 - Bakomfilm fra Gygrekjeften kan du ser her

Fra Gygrekjeften fulgte vi normalveien ned til skillet som deler stien ned til Lekva igjen eller videre mot Risnesnipa. Vi fulgte det siste alternativet men skjønte i det vi rakk fram til stedet hvor stien tar av opp mot Risnesnipa at det ville bli knapt med tid så vi valgte derfor å gå ned fra fjellet langs den såkalte Hovlandsstien herfra. Flott utsikt ned igjen mot Lifjorden. Møysommelig tilrettelagt sti ned gjennom stedvis stupbratt terreng. Halvveis nede i lia tok vi av fra Hovlandsstien og fulgte merket sti tilbake til Lekva.

Super tur på ca. 14 km / 850 hm hvor Nipestien og Gygrekjeften var høydepunktene!

 

Kart:

Bilder fra turen: