Henrik og Håkon over Veafjorden

Skituren til Finnbufjellet dagen før ga mersmak, men det er langt å kjøre til skikkelige snøforhold, så i dag ble det heller en tur inn på Osterøy. 

Parkerte på ca. 350 moh ved "Båtaleitet" etter å ha fulgt fylkesvei 360 fra Osterøybroen inn til Bruvik og videre opp svingene gjennom Bruvikdalen (Trollskaret). Fulgte godt merket sti herfra skiltet Rispingen og Olsnesnipa. Nydelig og veldig lettgått terreng. Alle småtjern og myrer var frosset etter de siste dagers kulde, deilig gå slippe søle og skitt på støvler og klær. 

Spennende å gå på den krystallklare stålisen på de små tjernene; bunnen var synlig under føttene, så det føltes nesten som å gå på vannet...

Etter ca, 4 km kom vi fram på kanten ned mot Veafjorden på østsiden av Osterøy. Denne fjorden skjærer seg snorrett inn mot nord helt fra Vaksdal til Stamnes. Utsikten er storslått. Vestlandsk fjordlandskap på sitt fineste. Vi snudde her, men har allerede bestemt oss for flere turer hit, både for å gå bort til Rispingen (742 moh) og ellers se om vi kan finne de dype sprekkene i fjellet som vi fikk fortalt skal være i nærheten av Olsnesnipa. Og på sommerstid må det være nydelig å bade og fiske i et av de mange tjernene.

Noen bilder fra turen: