Utsikt mot Nærøyfjorden fra Breiskrednosi

Tok av fra E16 i Gudvangen og kjørte ca 5 km fra Gudvangen utover langs nordsiden av fjorden hvor vi parkerte ved Bakka kirke. Det er flere parkeringsmuligheter langs veien enda lenger utover mot Tufto. Fra kirken gikk vi ca. 500m langs veien fram til starten på den flotte Rimstigen som vi fulgte oppover den stupbratte fjellsiden. Allerede fra start fanges blikket av dagens turmål; Breidkrednosi,  kneisende 1189 svimlende loddrette meter over fjorden.

Rimstigen strekker seg fra fjorden til ca. 1300 moh på det høyeste. Tradisjonelt var stien brukt til kløving der varer og utstyr ble fraktet til og fra stølene tilhørende gårdene på Bakka og Tufto. Rimstigen fungerte som stølsvei fram til 1962 og har etter det i hovedsak blitt brukt som geitesti og til friluftsformål. Rimstigen ble i 2009 omfattende restaurert for å sikre murer og trapper, bl.a. av murere fra sherpafolket i Nepal.

Spennende tur oppover Rimstigen; nydelig utsikt ut fjorden og høyt over troner Bakkanosi med sine loddrette fjellvegger. Etter ca. 725 høydemeter flater det ut og stien fører videre opp Skarsbakkane under Skarsnosi opp til Skarsvotni. Her tok vi av fra stien med kurs for høyde 1266 mellom Rimstigfjellet og Skarsvotni. Det er merket sti på kartet, men denne er omtrent ikke synlig i terrenget. Forbi høyde 1266 er det bare å følge den langstrakte slake dalen på nordsiden av Rimstigfjellet og etterhver dukker Breiskrednosi opp, ca. 3,5 km fra Skarsvotni. Sett fra nordøst er fjellet bare en liten knaus, men oppe på toppen blir det mer spennende; en knivskarp stupkant går langs hele fjellet, imponerende loddrett avgrunn ned mot fjorden langt under. Utsikten mot Nærøyfjorden og omkringliggende stup og topper et utrolig flott, kanskje den råeste i hele landet. Facinerende landskap; kjappe overganger fra flatt og viddepreget til dramatisk og spektakulært.

En del folk på vandring i området; bl.a. 4 spanjoler og en tysker som i flere år hadde arbeidet som guider i området. Disse hadde tatt skyssbåt fra Gudvangen til Dyrdal litt lenger ute i fjorden og skulle gå tilbake til Bakka via Breiskrednosi og Rimstigen, en glimrende måte å få sett området på. De var like imponert over utsikt og omgivelser som oss, spesielt på en så perfekt dag som dette.

Etter et langt opphold på toppen i det strålende været fulgte vi samme vei tilbake. Tur - retur ca 18 km og omtrent 1500 høydemeter. Terningkast 6.

Kart:

Noen bilder fra turen: