Høstferien 2009 (3.-11.oktober) ble vel mer som en vinterferie å regne. Kuldegrader og snø på bakken gjennom hele uken med -16°C som kaldest! På vei østover begynte det med snø og glatte veier allerede litt forbi Voss og fortsatte med fullt vinterføre fra Filefjell helt fram til hytta. Riktig glatt var det også: nullføre og flere utforkjøringer langs veien gjorde at vi tok det med ro og brukte over en time mer enn vanlig på turen. Vel framme på hytten ble vi møtt av gjengen som hadde tatt turen over Sognefjellet dagen før. Veldig fint å komme fram til varm og klar hytte!

Så veldig mange turer ble det ikke i denne høstferien; det var såpass mye snø i fjellet at ski var et mer passende alternativ enn fjellstøvler. Men et par turer ble det da likevel.

Vi tok bl.a. en flott tur opp gjennom bjørkelien bak hytten og opp mot Vålåsjøhøene. Det var spennende å gå opp gjennom bjørkeskogen; det var perfekt sporsnø og vi såg veldig mange spor etter dyr; særlig elg og antakelig en del moskus. Elgen fikk vi også øye oppe i lia på en morgen nede fra hytten. En del jegere var også i området, men vi hørte ingen skudd, så elgen gikk vel klar denne gangen også

En fin tur opp til Geitberget i strålende kaldt og fint klarvær ble det også. Utsikten mot Snøhetta, Storstygge Svånåtind, Skredahøin m.m. kunne ta pusten fra noen og enhver denne dagen. Speilklar luft og fantastisk sikt gjorde denne turen til en virkelig knall opplevelse.

Ellers ble dagene på hytten brukt til forefallende vedlikehold m.m. Ungene hadde det veldig kjekt og fikk virkelig smaken på hva noen kalde fine vinterdager har å by på.

Hjemturen ble en reprise av turen oppover; veiene var speilglatte i høyereliggende strøk og vedkommende som kjørte forbi oss over Valdresflya angret nok på det da han i neste sving drog rett i grøfta... Men vi kom oss greit hjem og ser fram til neste tur oppover!

Noen bilder fra ferieuken finner du her!