Vinteren har for en gangs skyld festet grepet for en liten stund her på Vestlandet. Helgen kom med et fint dryss av nysnø, kuldegrader (blå swix!) og strålende sol fra skyfri himmel. Lørdag ble vi litt sein avgårde; vi kom oss ikke i løypene før nærmere kl. 14. Solen hadde gjemt seg bak Gulfjellet, men føret og humøret var på topp da vi la i vei oppover. Ettermiddagens tur gikk opp i Gulbotn, langs vardene og opp til kjelkehuset. Herfra gikk vi inn i det lille skaret mellom Mannaleitnipa og varderekken oppover mot Gulfjellstoppen. Litt kjølig vind gjorde pausen kort; så det varte ikke lenge før vi suste nedover igjen. Rune og Else med familie traff vi på akkurat i det vi skulle kjøre ned. Nedrennet ble veldig kjekt; skiferdighetene var ikke blitt glemt siden sist!

Søndag kom vi oss tidligere avgårde. Men pakeringen på Gulbotn var allerede i ferd med å bli fylt opp; mange hadde tenkt seg til fjells på ski denne fine søndagen. Det var folksomt i løypene, men ikke så veldig mange hadde lagt i vei oppover fra lysløypen. Når vi kom opp til der løypen krysser over bekken, gikk vi dag mot nord i retning Trengereidhotten. Turen går i fint småkupert terreng, og denne delen av fjellet ligger badet i sol selv så tidlig på vinteren.

Etter en liten pause i nærheten av Langatjørna, gikk vi det siste lille stykket opp til toppen av Trengereidhotten (577 moh). Utsikten fra toppen er super! Det flotte skiføret gjorde nedrennet til en lang stor bonus! Her var det bare å sette utfor! Skitur i slikt vær og med sånt flott føre er ubetalelig gøy!

Vel hjemme ble vi enig om å prøve å komme oss oppover igjen på mandagskvelden for å ta noen runder i lysløypen!

Bilder fra turene: