Snart på toppen!

Det ble en herlig dag på Gullfjellet. Siste ukes mildvær med mye regn og temperaturer opp mot 10 varmegrader hadde ødelagt skiføret. Det var is og skare hard som betong helt fra Gulbotn til topps. I bratthengene opp mot toppen tok jeg like godt skiene på sekken og ruslet opp uten ski. Fellene under skiene var for smale til å gi feste i skråhellingene på det glassharde underlaget. Vedkommende som gikk foran meg hadde nok valgt rett utstyr for anlednigen; "ski crampons" som virkelig såg ut til å gi spikerfeste.

Om føret var hardt så var i alle fall været perfekt. Sol fra skyfri himmel og absolutt vindstille helt til topps. Litt friskere utpå dagen, men t-skjorte vær omtrent på hele turen.

Etter å ha gått opp på toppen gikk jeg en tur bort på Kofta (921 moh) og deretter videre bort til Søre Gullfjellstoppen (962 moh). På vei tilbake traff jeg på to av løperne i langdistansegruppen til IL FRI som var ute på treningstur. Forholdene for løping var perfekt; nesten bedre enn tartanen på Arna Idrettspark ble det hevdet og karene smilte fra øre til øre i solskinnet...

Til tross for skareføret ble nedrennet til Gulbotn helt supert. Hardt, men slett som et stuegulv; bare å la det stå til. Helt konge!

 

Bilder fra turen: