Slett på toppen av Sletthøe

Tok av fra RV 29 på Dalholen i retning Einunndalen. Etter ca. 500m fortsatte vi rett fram i veikryss (mot nord), gjennom et hyttefelt og parkerte ved Nordli. Herfra på fin sti gjennom svært lettgått terreng mot Vardhøe. Først gjennom glissen bjørkeskog, deretter i åpent og flott lende. Stien vi fulgte (dyretråkket) holdt seg på vestsiden av Sletthøtangen og Storskardskollan i retning Sletthøe. Terrenget stiger slakt og jevnt oppover og høydemetrene merkes knapt.

Jo mer høyde man når, jo flottere blir rundskuet mot perlene på Dovrefjell og Snøhetta i vest samt Rondane i sør. Varmt og disig denne dagen, fjellene forsvant litt i et slør og tok brodden av utsikten.

Toppen bærer navnet sitt med rette; flatt og vidstrakt i alle retninger ved varden på 1555 moh.

Returen la vi over toppene på ryggen ned mot Dalholen igjen, bl.a. Storskardskollan (1448). Reinsjakta var åpenbart i full sving, for det var mange jegere i fjellet og reinen hadde flere steder samlet seg i store flokker, den største på flere hundre dyr. På vei ned igjen ble vi vitne til to store flokker som gikk tett rundt i ring mens jegerne krøp innpå. To dyr ble skutt før dyrene så ut til å slippe unna. Spennende å sitte på orkesterplass oppe i hellingen.

Turen ble på totalt ca. 13 km med drøyt 800 høydemeter.

Bilder fra turen: