Håkon på Finnbufjellet

Drøyt 6 mnd siden siste vårskitur i Jotunheimen hadde snøen igjen lagt seg djup nok til at skiene kunne finnes fram. Rekordtidlig for min del, topptur med ski i november er ikke vanlig kost.

Etter forlokkende rapporter om flotte forhold på Finnbufjellet i Myrkdalen på toppturgruppen og på Instagram, var det bare å pakke og dra tildlig lørdag morgen. Parkerte ved samecampen på ca. 750 moh langs riksvei 13 over Vikafjellet hvor det allerede var mange biler. Her møtte vi Gullfjellskongen Vidar Bruvik som vi slo følge med. Han gikk 137 skiturer sist sesong, og var fornøyd med å starte ny sesong allerede 21. november.

Bratt opp allerede fra starten, men fint føre. Noen tåkeskyer kom og gikk, men oppe på topp-platået skinte solen fra skyfri himmel og vi trasket det siste flate stykket bort til toppen av Finnbufjellet; Finnbunuten på 1358 moh. Kaldt nok i brisen på toppen.  Mye folk oppe ved varden, noen hadde gått samme vei som oss mens de fleste kom fra toppen av Kari Traa trekket i Myrkdalen som hadde åpning denne helgen.

 

Vi delte oss her oppe; Håkon og Rune satte kursen ned mot Myrkdalen mens Bruvik og jeg tok samme vei tilbake som vi kom. I det bratteste partiet øverst var det tåke og dårlig sikt, så her var det bare å skli ned i rolig tempo. Det videre nedrenn var rene magien; nydelig pudder, lett å styre i. Man er jo alltid litt rusten i starten på sesongen, men dette var bare gøy, selv om melkesyra meldte seg veldig fort i lårene.

Håkon og Rune fikk nesten 1000 høydemeter ned igjen til Myrkdalen. Nydelig kjøring i flotte forhold.

Noen bilder fra turen: