Hestabotnpynten, 1330 moh

Dagens tur til Hestabotnpynten (1330 moh) i Kvinnherad falt tilfeldigvis sammen med Rosendal skifestival som i år ble arrangert 7. - 10. april. Mye skifolk på fergen fra Gjermundshavn og mye folk i fjellet denne flotte dagen. De fleste hadde nok startet fra Myrdalsvatnet som er beste utgangspunkt for skiturer i området. Turen min startet på Ænes hvor jeg fulgte sti innover den nydelige og flate Ænesdalen med mektige Gygrastols steile vegger opp til venstre. Innenfor Gygrastol ligger Lægdakruna og på motsatt side av dalen Hestabotnpynten, dagens mål.

Etter ca. 2,5 km tok jeg av fra stien og fulgte diverse dyretråkk oppover Taklia mot Nonshag. Helt snøfritt, så skiene måtte bæres helt opp til omlag 600 moh og ca. 4 km fra start. Nådde litt seinere opp til Takliskardet hvor utsikten mot Melderskin, Omnatind, Laurdalstind og etterhvert Bjørndalstindane er storslagen. Videre litt opp og ned før den siste lange stigningen forbi Lonene og opp til Hestabotnpynten. 

Nydelig skiføre med 10-12 cm nysnø, strålende sol og helt vindstille, hva mer kan man ønske seg. Fikk etterhvert selskap ved varden av et turfølge på 5-6 personer, lokale folk fra Rosendal. De pleide å gå på Hestabotnpynten under Skifestivalen, litt mindre folksomt på denne toppen da, men likefullt et fjell som byr på flott skikjøring. Utpå ettermiddagen var det omtrent ikke en linje eller bakke som var urørt av skispor i området, selv om det nesten er uendelig mye å ta av. Ingen andre gikk min rute denne dagen, så jeg hadde alle bakkene helt for meg selv. :-) 

Totalt vel 20 km og ca. 1450 høydemeter.

Kart:

Noen bilder fra turen: