Fint i Herfindalen

Tok av fra E16 i Vaksdal og fulgte veien opp trange Ardalen til Herfindal hvor det er god parkering. Veien slynger seg opp en bratt li gjennom 8 serpentinsvinger og er en opplevelse i seg selv. Fint utsyn mot Blåfjellstupet og Blålia.

Fra parkeringen startet vi på fin sti langs elva og fulgte denne opp til Budalen hvor terrenget flater ut. Det er også mulig å følge sti langs elva i dalbunnen og som tar deg opp langs fossen som kommer ned fra Fossavatnet.

I Budalen tok vi av fra stien og fulgte opp Budalsbrekkena til vi nådde Sædalshesten (811 moh). Fulgte så ryggen på Hesten nedover i retning Bjørnsnipa. Tok en liten avstikker fra ryggen ned mot Lonaskaret hvor det er flott utsikt ned i Steinsedalen der Sædalselva buldret nedover dalbunnen langt under oss. En fin sti snirkler seg opp denne dalen med start fra Nygård i Sædalen; en tur vi må gjøre på et seinere tidspunkt.

Returnerte direkte ned mot Herfindalen fra Hesten, gjennom stedvis bratt li. På en liten voll snublet vi over steintuftene etter en gammel støl vakkert beliggende over dalen med flott utsyn til elver, fosser, topper og gjel.

Kart:

Noen bilder fra turen: