Vinteridyll på vei opp til Raudfjellet

Skulstad ovenfor Trengerid er et fint utgangspunkt for skiturer, spesielt tidlig på vinteren da solforholdene der er gunstige. Det går vei opp både til Søre og Nordre Skulstad og det er begrenset med parkeringsplasser begge steder, men som regel lite folk. Jeg synest det er finest å starte turene fra Nordre Skulstad. Når du kommer opp til Skulstadvatnet på ca. 400 moh, har du mange valgmuligheter. Og årets snøvinter har bydd på supre forhold hvor det har blitt turer til Hananipa, Raudnipa, Holmavatn, Raudvatnet, Krokavatnet, Raudfjellet, Holdhusfjellet og Trollabotsvarden.

Ikke alle rutevalg er åpenbare; det er et uryddig terreng flere steder, spesielt rundt Holmavatnet og Raudnipa. Dette kan by på utfordring når en skal ta seg trygt fram langs bratte skrenter, søkk, småhauger, kuler og bekkedaler. Og mange steder er nok skredutsatte under visse forhold.

 

Toppene i området byr alle på fin utsikt til fjordene rundt; Sørfjorden; Veafjorden og Samnangerfjorden. Også fin utsikt mot Gullfjellet, Osterøy, fjellene i Bergsdalen og mot Kvamskogen.

Bilder fra turene: