På vei til Vardafjellet

Svingte av fra E16 like etter Haugsvik og fulgte Brandsetveien opp til parkering på stor parkeringsplass snaut 600 moh, ved de militære garasjene. Ikke mange bilene her oppe denne dagen, selv om været var ganske fint, halvskyet og lange perioder med sol. Dagens turmål var Vardafjellet, (1176 moh), en fin skitopp på sørvestsiden av Brandsetdalen, mellom Kaldafjellet og Bjørnafjellet. Skiføre helt fra parkeringen, selv om det var skikkelig bløtt helt nederst i skogen med åpne bekker her og der.

 

Lenger opp ble det kjøligere og føret gikk etter hvert over fra våt vårsnø til knallhard skare. I Prinsabotn var vi stort sett ute av den glisne skogen og peilet oss inn rett sørover opp mot ryggen overfor Grånakken (813 moh). Videre langs fjellrygen i en bue mot vest til vi kom opp på det flate platået som utgjør Vardafjellet.Satte fra oss skiene og vikk til fots bort til det det høyeste punktet, 1176 moh. Fin utsikt ned i Fjellsetedalen, over til Kaldafjellet og videre mot toppene i Raundalen.

Nedrennet var best øverst. Selv om det var knallhardt og skiene ristet og slo mot isen, var det slett og jevnt uten skavler og store slag. Vi hadde gledet oss til å suse gjennom skogen lenger ned, men det ble sugeføre i den våte snøen slik at siste del av nedrennet ble en ren treansportetappe.

Noen bilder fra turen:

Kart:

 

Noen bilder fra turen: