Pause på toppen av Kofta

Etter en lengre periode med gråvær kom det endelig en åpning med fint sommervær. Kortreist tur til Gullfjellet er sjelden feil. Denne dagen startet vi fra Gullbotn og planen var Gullfjellstoppen (987 moh) og videre til Kofta (962 moh).

På veien oppover langs varderekken tok vi igjen et spansk ektepar som var på vei til Gullfjellstoppen. De hadde byttet hus med en norsk familie og skulle være her en ukes tid.De var veldig fornøyd med både natur, vær og temperatur, og ikke minst det flotte grønne og frodige landskapet. Vi foreslo et besøk på Bruviknipa eller Olsnesnipa neste dag; nydeelig fjordutsikt fra disse toppene på Osterøy.

Passerte en del snøfonner oppover og som vanlig på finværesdager, var det en del folk på toppen. Vi fortsatte videre til Kofta. Denne toppen er langt mindre besøkt, men er absolutt verdt en avstikker. Mye svaberg og stein, men også en del mindre vann hvor det kan friste med en dukkert på en varm sommerdag.

Lang pause på et svaberg med sola midt imot. Vindstille og finfine temperaturer. Returnerte via Gullnipa og inn på stien ned varderekken igjen. 

Kart:

Noen bilder fra turen: