Utsikt fra Breitinden ned i Romsdalen

Ikke mye som slår fotturer i Romsdalen i fint vær. Vi har mange gode minner fra turer i området og det er ikke vanskelig å finne nye spennende turmål i området. Denne gangen hadde vi tenkt oss til Breitinden (1797 moh), den høyeste toppen blant Trolltindan. Og utgangspunktet kunne ikke vært bedre da vi startet fra parkeringsplassen på toppen av Trollstigen, nydelig vær, vindstille og god stemning. Stor trafikk og nesten fullt på parkeringsplassen denne dagen. Men de aller fleste som besøker stedet skal ikke lenger enn bort til utsiktsplassen over Stigfossen. Og da vi passerte turistplassen det var nesten ingen andre å se på stien oppover mot Stigbotnen.

Fulgte stien som går mot Stabbeskaret og Store Trolltinden. Etter ca 650 høydemeter, ved ca 1350 moh, flater terrenget litt ut og man får etterhvert øye på de taggete tindene som utgjør baksiden av Trollveggen. Her tok vi av stien og fulgte den flotte ryggen østover opp mot Breitinden. Den er relativt bratt enkelte steder, men enkel å gå og etter ca 300 høydemeter, på vel 1650 moh, flater ryggen ut og man ser toppen av Breitinden på den andre siden av et flatere snødekt parti. Vi tok først en liten avstikker til en liten topp sør for Breitinden som kunne by på en litt spennende oppgang. Deretter opp langs fjellkanten som knekker ned mot Mannen (1294 moh), fjellet som har blitt kjent på grunn av fare for utrasing. Mannen ligg i knekkpunktet mellom et platå og dalsiden i Romsdalen, og fjellet er av NVE definert som høyrisikoobjekt for store fjellskred i Norge. 

Oppe på toppen av Breitinden venter et visuelt sjokk, slik det alltid gjør når man kommer opp på kanten av slike voldsomme avgrunner. Elven Rauma bukter seg smaragdgrønn gjennom dalbunnen, nesten 1800 meter under oss. Et storslagent skue som det er vanskelig å beskrive på en rettferdig måte. Det beste er å oppleve det på egen hånd.

Fortsatte ned mot Søndre Trolltinden (Semletind). Det var riktig bratt ned den store snøfonna i vestflanken på Breitinden. Spor i snøen etter isøkser fra noen som hadde gått her før oss, men vi klarte å ta oss greit ned med å sparke oss trinn i snøen. Heldigvis var det ikke hard skare eller is, da hadde vi nok ikke tatt sjansen på å gå ned her. Tinderangling videre over Semleind og ned i Stabbeskaret, hvor vi igjen møtte på andre turgåere. Spektakulært bratt ned i dalen herfra og flott utsikt til flere av Romsdalens herligheter.

Returnerte i godt tempo forbi Frokostplassen og ned igjen til Trollstigen.

En god kandidat til årets fineste tur!

Kart:

Noen bilder fra turen:

01-breitinden.jpg 02-breitinden.jpg 03-breitinden.jpg

04-breitinden.jpg 05-breitinden.jpg 06-breitinden.jpg

07-breitinden.jpg 07b-breitinden.JPG 07c-breitinden.JPG

08-breitinden.jpg 09-breitinden.jpg 10-breitinden.jpg

11-breitinden.jpg 12-breitinden.jpg 13-breitinden.jpg

14-breitinden.jpg 14b-breitinden.JPG 14c-breitinden.JPG

15-breitinden.jpg 17-breitinden.jpg 18-breitinden.jpg

19-breitinden.jpg 20-breitinden.jpg 21-breitinden.jpg

22-breitinden.jpg 23-breitinden.jpg 24-breitinden.jpg

25-breitinden.jpg 26-breitinden.jpg 26a-breitinden.jpg

26b-breitinden.jpg 27-breitinden.jpg 28-breitinden.jpg

29-breitinden.jpg 30-breitinden.jpg 31-breitinden.JPG

31b-breitinden.JPG 32-breitinden.JPG 33-breitinden.jpg

34-breitinden.jpg 35-breitinden.jpg 36-breitinden.jpg

37-breitinden.jpg 38-breitinden.jpg 38a-breitinden.jpg

39-breitinden.jpg 39a-breitinden.jpg 40-breitinden.jpg

41-breitinden.jpg breitinden1.jpg breitinden2.jpg