Moskus på Vålåsjøhø

Høstferien 2011 på Dovrefjell ble vinterlig, akkurat som i 2009. Flott klart høstvær på turen over Sognefjellet helt til ankomst på hytta, men allerede neste morgen hadde det lagt seg et lite dryss med snø på bakken. Snøbygene fortsatte fram til midt i uken og deretter stabiliserte været seg med klare, kalde måneskinnsnetter og mye fin sol på dagen. Herlig.

Vi gikk flere fine turer opp mot Vålåsjøhø. Mye spor etter dyr i nysnøen i lia; elg, rev, ryper og hare. Vi fikk også øye på alle disse dyrene i tur og orden. Mest spennende ble vel likevel møtet med to moskuser oppe på Vålåsjøhø. Vi hadde sett de et par dager før i kikkert fra hytta, men den ettermiddagen vi gikk opp lia var de ikke å se. På vei ned igjen gikk vi en litt annen vei, og der, rett over en liten bakkekam går vi rett på begge to. Avstanden var maks 50 meter, men dyrene var rolige og tok liten notis av oss. Vi knipset noen bilder og trakk oss deretter unna. Skikkelig spennende var det i alle fall!

Også hjemturen over Sognefjellet ble en flott reise i nydelig høst / vintervær. Oppe på Sognefjellet kunne vi se vinterens første skispor og vi møtte flere biler med ski på taket. Men uvær var varslet og allerede på Voss møtte vi på regnværet.

Først et knippe panoramabilder i full størrelse; store filer, men det betyr at man kan zoome seg innover i bildet og på den måten få med både det store overblikket samt detaljer i bildet.

Øvrige bilder fra ferieturen!