På vei opp mot "Sydpolen"

Lørdag 21 mars bød på et lite værvindu som måtte utnyttes; kuldegrader, solskinn og vindstille. Parkerte ved Osevann og bar skiene til "Fallgropen". Herfra på glasshard skare etter en lang periode med regn og mildvær. Det harde føret - som bød på store utfordringer for de som ikke var riktig skodd - fortsatte til vi var kommet over "Korketrekkeren". Her oppe låg det et lite dryss med fin nysnø. Tok så av fra Ålen og traverserte bratt opp til Gullfjelltjørnane. Herfra i nydelig vinterkvitt skiterreng opp til toppen av Søre Gullfjellstoppen (962 moh).

Lang pause på liggeunderlaget i vindstille vær med nydelig utsikt ned mot Samnangerfjorden, Kvamskogen og ikke minst mot Rosendalsalpene og Bjørndalstindene. De mest solhungrige rundt oss satt i bar overkropp...

Det meldte lavtrykket trakk etterhvert inn fra vest, så vi returnerte ned samme vei til Redningshytten. Herlig skikjøring på fast og fint underlag. Her tok vi på fellene igjen og tok fatt på den lette stigningen opp til Austefjellet. Vel oppe forsvant sola bak skydekket som kom sigende inn. Returnerte så til Osen igjen på skare og beinhard is; skikkelig skarpt føre, milevis fra den bunnløse pudderen vi hadde på alle kveldsturene til Austefjellet tidligere i vinter.

Bilder fra turen: