Kjørte fjellveien fra Aurland mot Lærdal som var åpen opp til bommen på 1000 moh. På vei opp stoppet vi kort på Stegastein; den elegante utsiktsplattformen 650 meter over Aurland, for å knipse de obligatoriske fjordbildene. Dagens turmål var Blåskavlen (1809 moh). Været var aldeles strålende; sol, vindstille - og varmt! Bare å pakke bort skjorte og skibukse, shorts var rett antrekk. Nesten i varmeste laget, for allerede fra start nede ved bilen var snøen bløt og stedvis sank både ski og staver godt ned.

Fulgte kurs mot nord opp gjennom dalen mellom Prest og Midnosi. Bratt stigning til ca. 1500 moh. Herfra i slakere terreng i litt mer østlig retning opp til fortoppen på 1778 moh. Videre over salen til toppen av Blåskavlen. Storslagen utsikt i alle himmelretninger, men toppen ligger godt inne på fjellet, så fjordutsiken er langt bedre fra f.eks. Prest, 1478 moh.

Et markert lag av dis ødela for sikten mot stortoppene lenger inn i Sogn; Hurrungane var lett tilslørt sammen med resten av Jotunheimen i det fjerne.

 

Fra toppen kjørte vi litt ned igen mot Voldedalen hvor vi benket oss og nøt dagen i lange drag; absolutt vindstille og varmt som på en strand i syden. Uten solkrem på en dag som denne ville vi nok endt opp på brannskadeavdelingen...

Fine snøforhold ned til ca 1500 m, men i det siste bratthenget var snøen solbakt og veldig løs; skiene skar dypt gjennom flere steder, så det var bare å lene seg tilbake og få tuppene til å flyte oppå.

En strålende dag og en flott tur til en fin topp; lett tilgjengelig fra fjellveien; bare ca. en mil t/r.

Kart:

Noen bilder fra turen: