Ved Nordvarden. Fin utsikt til Arnadalen.

Livarden og Totlandsfjellet er mye besøkte fjell og de fleste som går hit har nok Totland eller Bontveit som utgangspunkt. Men det går også sti opp fra Haukelandsvannet på nordsiden. Vi satte fra oss bilen på en liten parkeringslomme ved Unnelandsvegen hvor merket sti oppover starter.

600 høydemeter venter og det går bratt oppover direkte. Etter et par hundre meter deler stien seg, vi valgte det venstre alternativet som fortsetter oppover den bratte ryggen. Det andre alternativet tar deg opp til bandet mellom Totlandsfjellet og Livarden i litt slakere terreng.

Turen opp til varden 684 moh på den flate toppryggen er bare et par kilometer lang. Det lønner seg å gå et stykke nordover til Nordvarden. Herfra er utsikten ned til Haukelandsvatnet og nordover Arnadalen i storformat. Mye folk og flagg på toppen denne fine 1. mai dagen.

Fulgte deretter ryggen sørover til Ulvursfjellet før vi svingte tilbake og ned mot Seterhaugen hvor vi tok en kort avstikker opp på Totlandsfjellet (546 moh). Fulgte fjellryggen nordover ned fra Totlandsfjellet et stykke før vi svingte oss over på stien som kommer opp fra Haukelandsvannet og som etterhver møter på stien vi fulgte opp.

Kart:

Noen bilder fra turen: