På Livarden

Ny tur til Skardalsfjellet, tre år siden forrige besøk. Som sist parkerte vi langs FV587 og startet langs Jubileimsstien opp til Furedalsvatnet. Fortsatte på sti, som ikke alltid er like enkel å følge, fram til varden på toppen, 421 moh. Flott utsikt ned mot Grimevatnet. Fortsatte over Flåfjellet, krysset skaret "Fjellklova" og videre opp til Stordalsfjellet (376) som gir fin utsikt over Myrdalsvatnet.

Deretter fulgte vi stien sørvestover før vi tok av og gikk ned til vi traff på Jubileumssstien som går gjennom Storebotn. I Furedalen tok vi av fra stien og fant en vei opp til Kolhusfjellet (350). Herfra ned på Fossamyra og videre østover til vi kom inn på en av stiene som går fra Totland opp til Totlandsfjellet (546). En velbrukt sti i lettgått terreng. Videre over myrene ved Seterhaugen, forbi Karvestølen og opp til Livarden (684). Som alltid lønner det seg å gå litt nordover fra varden for å få med seg utsikten ned til Haukelandsvatnet og dalføret norover mot Arna.

Returnerte ned til Unnelandsvegen via den østligste stien på vestsiden av Livarden. Denne er ganske bratt i partier og er egentlig et bedre valg på vei opp enn ned. Totalt ca. 17 km og 1100 hm.

Kart:

Noen bilder fra turen: