Over snøfonner på vei til Mehøe

Våren på fjellet er alltid spesiell. Overgangen mellom vinter og vår kan by på utfordringer når sol og sommervarme erstatter vinter og kulde. Det er ikke alltid like enkelt å ta seg fram når varme og fønvind får snøen til å smelte i en fei. Bekker flommer over og snøen råtner, faller sammen og det er gjennomslagsføre.

Vi startet turen fra Dovregubbens hall. Folla gikk flomstor gjennom Anfinnsosen. Teleløsning og gjørme langs grusveien innover mot Avsjøsetre kommbinert med overvann, smeltevannsbekker og smeltende snøfonner.

 

Likevel var det fremdeles frost og is på myrene, så det var i grunnen ganske lett å gå. Utfordringen i dag var mer kryssing av fonner hvor man stedvis trakket gjennom helt til bunns samt en skikkelig stri vind. Fikk karret oss opp til Mehøe (1271). Intet blivende sted i vinden, så vi skrådde bratt ned mot Vålåsjøberget. Litt utfordrende på mosen nedover; det kan se ut som det er sommerføre, men isen ligger flere steder rett under mosen.

Kom oss helskinnet ned og over en flomstor bekk fram til varden på Vålåsjøberget (1124). Flott utikt fra denne lille toppen. Sørvestover så Fokstumyrene mer ut som en stor innsjø. Smeltevann over alt. Gikk ned igjen til Glupsetre og fulgte grusveien gjennom hyttefeltet ned igjen til E6. En flokk ender svømte rundt blant smeltende is i utløpet av Vålåsjøen, artig å se på.

Kart:

Noen bilder fra turen: