Tysnessåta

Siste del av årets høstferie kom litt overraskende med fint klart høstvær. Så da var det bare å hive seg rundt og komme seg ut på tur! Med base på Hatlestrand var Tysnessåta et fint turmål.Turselskap var storesøster Britt og med en natur som bød på sine vakreste høstfarger gledet vi oss skikkelig!

Vi satset på den korteste og bratteste veien opp, så vi kjørte til Myrdal og parkerte der. Parkeringsplassen ligger på ca 200 moh så vi hadde ca 550 høydemeter foran oss på vår vei mot toppen. Stien gikk fra parkeringsplassen og forholdsvis bratt oppover på høyreside av Steinelva. På ca 460m flater terrenget litt ut i en dal før det så dreier oppover lia mot Vetlesåta, og her blir det brattere igjen. Etter ca 200 høydemeter flater det litt ut igjen og stiger rolig mot toppen. På toppen var det en fantastisk utsikt: Gullfjellet, Tveitakvitingen, Folgefonna, Gygrastolen, Melderskin, Englefjell, Ulvanosi og ikke minst havet og skjærgården rundt Tysnes.

På toppen var det iskald vind og desverre ikke noe blivende sted. Så etter at fotograferingen var unnagjort bar det ned igjen samme vei. Tysnessåta var en lett tilgjengelig topp og kan anbefales!

 

Bilder fra turen: