Fjellturer; bilder og beskrivelser fra diverse fjellturer vi har vært på. Kun sporadisk oppdatert for tiden før høsten 2007!

"Hver gang når jeg atter nærmere meg fjellene, breene og tindene, skyter livsmotet nye skudd og alt det der nede blir bare kvalm slapphet"
- Fridtjof Nansen, «Friluftsliv» 1916

ane aaseEt høydepunkt dette året var en flott tur til Melderskin, fjellperlen i Kvinnherad!

 

 

 

DSCN3007En flott tur dette året var langhelgen på Ustaoset i slutten av april, nydelig vær og flotte skiturer!

 

 

 

SDSC02228I september gikk vi på tur til Store Sølnkletten; gigantfjellet i Alvdal Vestfjell; et usedvanlig flott fjellområde øst for Rondane.

 

 

 

MidtsommernattMidtsommernatt på Gravskardhøgda (1767) er kanskje den turen som stikker seg ut som den flotteste dette året.

 

 

 

trolltungaEt høydepunkt ble turen til Trolltunga i august; før dette ble en turistmagnet. Omtrent ikke folk i området på turen og vi hadde Trolltunga helt for oss selv! I september gikk vi også traversen mellom Bjørndalstind og Juklavasskruna, en alpin klassiker i Rosendalsalpene.

 

 

Store RingstindDette årets fineste tur ble kanskje toppturen på ski til Store Ringstind (2124) i Hurrungane i begynnelsen av juni; en av Norges fineste skitopper.

 

 

 

Henrik på Store SoleibotntindBlant mange flotte turer dette året er det kanskje turen til Store Soleibotntind (2083) i august som stikker seg ut som et høydepunkt. Magisk flott vær og vindstille på toppen!

 

 

KyrkjaFlere minnerike turer dette året; bl.a. Dyrhaugsryggen, Galdhøpiggen og Kyrkja, Himmelstigen til Trolltunga og en spenstig tur til Laurdalstind i Rosendal!

 

 

 

Utsikt fra FannaråkenMange høydepunkt dette året både på Dovrefjell, i Rondane og i Jotunheimen. Kanskje var turen til Fannaraaken (2068) i september årets fineste?

 

 

 

Håkon foran Storebjørn  og Veslebjørn2015 ble et år med mange fine turer både vinter og sommer. Toppturer på ski dominerer dette året med mange høydepunkter både i Vossafjell og i Jotunheimen der turen til Storebjørn huskes best. Av fotturer ble kanskje turen til Keipen i Balestrand årets fineste.

 

 

Ane på ReinetoppenNytt år med mange fabelaktig flotte skiturer, bl.a. i Jordalen med besøk på Skarsnosi og Bakkanosi . Av fotturer huskes kanskje dette året best for turen til Lofoten og de magiske fjellene der oppe, spesielt Reinebringen!

 

 

På Skomakarnipa2017 huskes best for tur i storformat til Romsdalen noen strålende dager i juli. Her besøkte vi Romsdalseggen og Bispen, en tur som ble rundet av med bestigning av Innerdalstårnet etter besøk i Eikesdalen med Mardalsfossen og tur over Aursjøvegen. Og på ettersommeren ble Aurland og området rundt Nærøyfjorden utforsket med høydepunktene Kalvsnesnosi, Skomakarnipa og Skjerpisnuten.

 

 

Utsikt fra Store TrolltindenEn tørr og glovarm sommer. Et klart høydepunkt dette året var turen til Store Trolltinden i Romsdalen. 30 grader nede ved Rauma igjen om kvelden... Magisk.

 

 

Utsikt fra Store TrolltindenNok en varm og nydelig sommer med mange fine turer. Bildet er fra turen til Bakkanosi og Fetanipa, et høydepunkt i 2019.

 

 

Utsikt fra Store TrolltindenNytt år, nye muligheter. Blant turene i 2020 stikker kanskje turen til Vindeggi ved Nærøyfjorden seg ut som et høydepunkt. Men også turene til Nordre Trolltinden, Reinanuten og Svelgabreen var ren magi!

  

Utsikt fra Store TrolltindenEt høydepunkt i koronaåret 2021 ble helgene på Filefjell og i Jotunheimen i slutten av august. Nydelig vær og flotte turer hvor vi kombinerte toppturene med fine sykkelturer. Blant annet turen til den lite besøkte Snøggeknosi var nydelig.

Utsikt fra Store TrolltindenI 2022 er det spesielt to fjellturer som står fram som klare høydepunt: turen til Romsdalen og Breitinden i juli og turen over Rondvasshøgde i september. 

 

BjørndalstraversenTil tross for en våt og kjølig sommer ble 2023 et godt turår med mange høydepunkt både til fots og på sykkelen. Fotturene over Rondanetraversen, Bjørndalstraversen turen til Gygrastolen med klyving over Nibbo huskes godt. Også sykkelturene i Alvdal vestfjell er gode minner.