Kvitanosi 1433 moh

Herlig skitur på fin-fin aprilsnø til Kvitanosi (1433 moh), høyest i Stølsheimen. Turen startet på Gullbrå (ca. 580 moh) øverst i Eksingedalen. Herfra går det rett sørover, først et kort stykke langs en vei og deretter opp noen bratte kneiker mot Gråbergsrusten og videre under Kjerringanosi hvor terrenget flater ut og man får en super skitur midt mot sola i et nydelig skiterreng. Omtrent halvveis, oppunder Kyrafjellet (1224 moh) ser man toppen rett i sør. Vidder og slake motbakker videre opp mot en ganske markert topp.

Mange turgåere denne lørdagen; en gjeng på ca. 30 lystige turvandrere fra Frank Mohn på Flatøy var ute på sin 7. "Nosadilt". I tillegg var en 10-15 andre ute på ski denne perfekte lørdagen.

Utsikten fra toppen er suveren, selv på en litt disig og varm dag som denne. I kikkerten kunne jeg også se en flokk reisndyr ved Bjørndalshesten i sør.

På sommerstid - hvor toppen enklest nås fra parkeringen ved Store Volavatnet - bør man også ta turen innom det som er igjen av flyet som styret på fjellet i jula 1942.

Rikelig med snø, skiføre helt fra parkeringen. Turen fra Gullbrå er på ca. 15 km t/r og er lettgått med unntak av noen litt bratte bakker i begynnelsen.

Noen bilder fra turen: