Flagget foran Storebjørn

Med Luster Camping som utgangspunkt la vi tidlig i vei opp til Krossbu hvor det ikke var alt for mange biler parkert, til tross for nasjonaldag og strålende flott vær... Det varme været de siste ukene hadde tært skikkelig på snøen, så det var en del bare flekker på vei oppover mot Leirbreen. Også oppe på breen var det mindre snø enn det vi hadde på turen hit i 2015, men føret og humøret var godt!

Tok oss en lengre pause oppe i Bjørneskardet, før vi skled ned og tok fatt på den siste stigningen opp mot Storebjørn (2222 moh). Glasshardt føre i skyggepartiene opp mot toppen, og vi satte igjen skiene i bunnen av den aller siste bratta opp til varden. En del andre skiløpere som feiret nasjonaldagen på toppen; noen hadde til og med tatt med smoking og bunad som de pyntet seg med! De aller fleste hadde kommet opp fra Krossbu, men noen grupper kom og fra Leirdalen. Suverent flott vær og utsikt i storformat i alle himmelretninger. Kunne og se gjennom kikkerten at det var mye folk på toppen av Galdhøpiggen. 

Nedrennet ble så som så på det harde føret, men vi kom helskinnet ned og tilbake i Bjørneskardet bestemte vi oss for å ta med toppen av Sokse også. Vi gikk opp til fots, en del bare svaberg og knauser bød på noen utfordringer i de store plaststøvlene, men vi kom oss greit opp den bratte renna til hovedtoppen av Sokse (2189 moh). 

Kanongøy nedrenn til Krossbu - slik det skal være på topptur.

Kart:

Noen bilder fra turen: