Kalven og eggen videre bort mot Skeie. Storebjørn bakerst, til høyre for midten

17. mai helga avsluttet vi der vi begynte; kjørte til Krossbu hvor det nå var minst dobbelt så mange biler og folk som på 17. mai. Måtte parkere i bakkene over Krossbu, tettpakket med biler på enhver avkjørsel.

Enda mindre snø oppover nå enn for to dager siden; men denne gangen gikk vi på sørsiden av elva Leira oppover; mye bedre snødekning her, i skyggepartiene innunder Leirhøe. Gutta krutt var sliten etter de to foregående dager, og valgte heller å "chille" i sola på en bar flekk.

Fjellet Kalven (2034) pekte seg ut som et naturlig mål på dagens tur; ikke så langt å gå og relativt lett å komme seg opp. Toppen ligger som en utligger mot vest i fjellrekken som danner Smørstabbtindan, omkranset av Leirbrean i nord, Bøverbrean i vest og Smørstabbrean i sør.

Litt bratt det siste stykket opp til toppen, og stedvis en bregleppe som dels var åpen innunder berget. Kalven består av flere topper langs en egg hvor det stedvis er meget bratt ned på Smørstabbrean i sør. Jeg fulgte eggen fra punktet 1995 moh i vest via toppen på 2034 moh og videre mot Skeie (2118 moh). Men det siste stykket opp dit er bratt og krever tau og klatreutstyr. 

Nok en gang suverent nedrenn over Leirbrean og ned til Krossbu, men dårlig glid i snøen det aller siste siste biten ned - og "end of season".

Kart:

Noen bilder fra turen: