På Fokstumyra

St.Hans tur på fjellet i forkant av ferien. Tiden rundt midtsommer er spesiell med lange lyse kvelder og netter hvor det nesten ikke blir mørkt. Naturen har våknet for lengst og det er stor aktivitet og et yrende dyreliv; en travel tid for både fugler og dyr. Det er spennende å rusle rundt med kamera og se hva man kan feste til minnebrikken. En dag la vi turen til Fokstumyra naturreservat og tok runden langs den merkede løypa. Her pleier vi ofte å se elg, men denne gangen var de ikke å se noen steder. 

 

Et hekkende sangsvanepar fikk vi stadig øye på ute på myra. Den er lett å kjenne igen på sitt gule nebb og rettere hals enn knoppsvanen. Hunnen lå sikkert på reiret og var ikke så lett å få øye på, mens hannen stakk seg mer fram der den holdt vakt. Diverse vadefulger; måser, elegante terner og sniper var det også en del av. Det lønner seg nok å ta seg god tid på denne rundturen om man skal få med seg alt dyrelivet.

Gjøken er det umulig å ikke høre i skogen på denne tiden, men det er jammen ikke like enkelt å få øye på den og enda vanskeligere å fotografere. Men på en tur over Vålåsjøhøene og videre ned i Grisungdalen til Veslknatten, fikk vi endelig et lite glimt av den. Bildene ble ikke all verden, den var flink til å gjemme seg i bjørkekrattet. Noen moskusflokker kom vi også over, og det er like spennende hver gang. 

Et par nydelige eskere kom vi også over. Esker er lange, ofte buktede rygger av sand, grus og stein som er dannet av avsetninger fra smeltevannselver som renner i tunneler under isbreer. 

Ellers passet vi på å fylle godt med solsikkefrø på fuglebrettene, veldig kjekt og godt selskap i alle småfuglene som flokker seg rundt matfatet.

Også denne gangen var luftforsvaret aktive, kunne se ut som om det var nederlandske F16 som var på øvelse.

Noen bilder fra turene: