På vei opp til Grisungknatten

Dovrefjell byr på mange muligheter for sykling på utsøkte grusveier. Mange av disse veiene tar deg langt inn på fjellet og det kan være fint å kombinere en slik sykkeltur med en fottur. Denne dagen gikk turen først langs deler av Tour de Dovre traseen før jeg krysset E6 og fortsatte på kritthvite grusveier opp til Nysætre, drøyt 1000 moh. Trillet sykkelen et lite stykke langs en av stiene som tar av herfra, før jeg la den igjen i vidjekrattet. Fortsatte fotturen innover myrene, i slak stigning gjennom et åpent og lettgått terreng, og krysset etter ca, 4,5 km vandring fra Nysætra, veien som går inn til Grisungsætrene fra Hjerkinn. Dette er det som er igjen av den gamle ringveien rundt det nedlagte skytefeltet.

Videre innover myrene i nordlig retning. Peilet meg etterhvert inn på østryggen av Grisungknatten. Småbratt opp på ryggen, og etterhvert nydelig utsikt ned i Grisungdalen og videre østover de store flyene mot Grønbakken. Den åpne og vide Grisungdalen smalner og blir både bratt og trangere i partiet mellom Grisungknatten og Einøvlingshøe. Lengre vest og opp i dalen åpner landskapet seg igjen, og her blinker det vakkert i flere flotte tjern med samlebenevnelsen Grisungvatni. Ikke verken reinsdyr eller moskus å se noen steder.

Gikk over toppen på Grisungknatten, så ned langs sørflanken på fjellet til jeg kom inn på den gamle ringveien igjen. Fulgte grusveien et stykke til jeg nådde stien ned til Nysætre og tilbake til sykkelen. Avsluttet med en nydelig sjarmøretappe på sykkelen langs utsøkte grusveier.

Kart:

Noen bilder fra turen: