Geitadalstind

På tide å pakke bort skiene og finne fram sykkelen. En helgetur til Hardanger var en fin anledning til å teste den nye (brukte) grussykkelen på en tur rundt Kvitebergsvatnet, Denne runden byr på alt fra asfalt, til strøkne grusveier,  røffe traktorveier og smale stier. Tok av fra Ølvesvegen i nordenden av Kvitebergsvatnet og fulgte veien på østsiden av vannet, forbi gamle svovelkisgruver til enden av vannet. Svingte 180 grader tilbake og fulgte fin grusvei til endes oppe i åsen, nesten fram til Korskleiv.

Tilbake og inn på Skarvatunvegen et lite stykke før jeg tok inn på veien til Høgehaugen og Ulvanes og fulgte den til veis ende nede i fjøra. Flott utsikt over fjorden til de snøkledde toppene Geitadalstind og Englafjell. Tilbake til Skarvatunvegen fram til Hyttevågen hvor jeg svingte inn på Troppavegen og fulgte den til veis ende sørvestover fram til hyttefeltet på Troppa ved Ølvesvågen.

Tilbake og inn på Ølvesvegen, langs Kvitebergsvatnet på asfalt fram til Gjermundshamn. Videre forbi Feimsteinevik langs Hatlestrandvegen fram til Grønevik. Her tok jeg inn på grusveien som går i retning Sjondarheug og Svartavatnet. Syklet forbi "Røvarhola" og fortsatte så langt veien går. Flere nydelige utsiktspunkt langs ruta, over mot Varaldsøly og videre mot Rosendalsalpene og Gygrastolen.

Til sammen 47,5 km og 900 hm.

Kart:

Noen bilder fra turen: