Skredahøin, Grøndalen og Einøvlingseggen

Opprinnelig var planen denne dagen å gå over en rekke topper i fjellområdet mellom Hageseter og Grimsdalshytta, men truende tordenvær allerede tidlig på dagen fikk oss til å endre planene. Det ble derfor bestemt at vi kunne ten runde på noen topper i fjellområdet nord for Dombås. Tok av fra E 136 ved gjenvinningsstasjonen på Jora og fulgte først Almenningsvegen og etterhvert inn på Grønsetervegen til veis ende og parkering på stor tilrettelagt parkeringsplass ved Grønsætrin, ca 1000 moh. Ble tatt godt i mot her av massevis av sauer.

Fulgte stien oppover mot Grønsæterhøe, gjennom Skardet og svingte så først opp på den lille toppen Måsåhøe (1175). Deretter tilbake på stien og videre opp mot Grønsæterhøe (1417), ca. 3,5 km fra parkeringen. Stor varde og fin utsikt i alle retninger. Returnerte langs fjellryggen litt lenger øst og kom etterhvert inn på stien som går inn til Strålsjøen og fulgte denne tilbake.

Kjørte deretter ned på E 136 mot Romsdalen og svingte etter noen kilometer inn på Auravegen, videre inn på Reindølsvegen, på bru over elva Jori og til slutt inn på Svartdalsvegen fram til stor parkeringsplass, ca 1000 moh, like før veien deler seg. Trasket vider oppover Svartdalsveien, som her var såpass dårlig at den neppe var kjørbar med vanlig bil. Tok av fra veien og rundet over Brennhøe, passerte Lomtjønne og videre opp på Tunghøe (1190). Fant et enormt stort reinsdyrgevir her, har nok tilhørt litt av en bukk. Videre i lettgått terreng fram til Svartdalsfjellet (1180). Flott utsikt ned i den dype Svartdalen som elva Jori har gravd ut, nesten 400 hm under oss.

Returnerte langs korteste rute, etterhvert gjennom ganske tett bjørkeskog. Hver av turene var på ca. 6,5 km og det ble til sammen ca 700 hm.

Kart:

Noen bilder fra turen: