Utsikt fra Øktanuten ned i Eidfjord og inn Simafjorden med Hardangerjøkulen bakerst

Tok av fra Rv7 ved Eidfjordvatnet og fulgte grusvei oppover Kvamsdalen til parkering ved bom, omtrent 400 moh. Etter ca. 3,5 km langs grusveien kom vi inn på stien som går inn til Fivlingen. Her tok vi av i retning Lemendetjørn på relativt god sti og videre mot Spannstjørnane, i småkupert, men lettgått terreng. Ved det innerste av Spannstjrønane, etter drøyt 7 km, tok vi av fra stien mot nord; innunder Ruvlenutane. Rundet ryggen på dette fjellet og fikk etterhvert syne på Øktanuten (1284 moh) midt i mot. På norgeskart.no har fjellet for øvrig fått navnet Øktarnuten.

Litt bratt opp de siste snaue hundre høydemterene til flat og fin topp med stor varde samt et par digre master med kommunikasjonsutstyr. Strålende flott utsikt ned i Eidfjord, inn Simadalsfjorden, mot Onen og Hardangerjøkulen, spesielt på en så speilklar og flott dag som vi hadde. Virkelig en klassetopp i så måte. Den flate toppen brytes av i et loddrett stup ned mot Eidfjord, en nokså luftig opplevelse frampå kanten.

 

Vi Hadde tenkt oss ned på Midtnuten og Sutenuten også, men det ble det dessverre ikke tid til denne gangen.

Returnerte over Ruvlenutane, noe som ga en litt mer direkte kurs samt lettere terreng med mindre kratt. Kom oss inn på stien igjen litt nordvest for Lemendetjørn og fulgte derfra samme vei tilbake som vi kom. Drøyt 22 km t/r langs den ruta vi valgte og ca. 1050 hm.

Kart over området:

 

Noen bilder fra turen: