Fra Kinsarvik tok vi av inn på Røtevegen og fulgte denne opp til stor parkeringsplass ved Laugehaugane; ca. 200 moh. Merk at det er mulig å kjøre ca. 1,5 km til langs grusveien til parkering ca. 300 moh.

Vi fulgte grusveien ca. 4 km oppover fra parkeringen. Omlag 750 moh starter stien. Flott utsikt herfra og det er satt opp en fin stein der med dronningens signatur, fra den offisielle åpningen av stien 29.6.2013. Stien videre er godt merket med blå prikker og bokstaven "D" malt med blåfarge (kongeblått..?) på stein og berg. Stien tar deg opp på et fjellplatå og følger fjellryggen sørover. Det er småkupert, men lettgått. Flere steder langs stien er det merket små avstikkere ut på kanten ned mot fjorden; alle stedene er det strålende flott panoramautsikt ned i Sørfjorden, over mot Folgefonna og tilhørende herligheter som f.eks. Oksen.

Etter ca. 8,5 km kom vi fram til en klippeformasjon som innbyr til fine fotomotiv; "Ulvskjaft" står det på kartet og klippen framstår nærmest som en slags mini trolltunge. Vi er nå på nærmere 1100 moh og nesten på turens høyeste punkt. Fin utsikt ned til Lofthus, over til Jåstad, Velure og Aga.

Etter 12 km tar stien av ned Munketreppene mot Lofthus. Her benyttet vi muligheten til å få med oss den flotte fossen "Rjukande", en liten avstikker på 3-400 m mot sør. Luftige stup ned i juvet med den buldrende og frådende elva. Kanskje turens høydepunkt.

Vel nede i Lofthus fikk vi ordnet med skyss tilbake til bilen. Turen ble på vel 18 km og ca. 1050 hm og vi avsluttet den varme dagen med et nydelig bad i fjorden inne i Kinsarvik.

Kart over området:

Noen bilder fra turen: