Utsikt ned mot Sørfjorden. Gullfjellet stikker opp bak.

Parkerte ved Havråtunet og fulgte dels sti og dels traktorvei oppover mot Havrådalen. Etter ca 1,5 km tok jeg av fra traktorveien mot øst og gikk opp langs bratte grasbakker mot en tydelig fjellrygg. Fulgte tydelige hjortetråkk oppover (hjorten viste seg også flere steder) til jeg kom opp på fjellkammen.

Her blir terrenget flatere, det er mange dyretråkk og det er stort sett lett å gå. På min vandring lags fjellkanten ned mot Sørfjorden er det flere utspring som jeg gikk fram på. Fra disse er det aldeles nydelig utsikt ned mot fjorden under og over på fjell og bygder på den andre siden; Gullfjellet, Hananipa, Trengereid mm. Spesielt punktet over Stokkaneset gir flott utsikt; herfra ser du både vestover Sørfjorden mot Osterøybrua og nordover mot Bruvik og videre innover mot Vaksdal.

Med stri vind fra sør i ryggen gikk jeg opp til toppen av Såtefjellet (666 moh), som vi også besøkte i mai 2017, den gangen på sti opp fra Vik. Returnerte over myrene på Vindstallane ned igjen til Havrådalen og tilbake til Havråtunet, til slutt i lett regnvær.

Noen bilder fra turen: