Vind og blåst på Gulfjellstoppen!

På den siste fridagen i en litt utvidet jule- og nyttårsferie gikk jeg en tur på Gulfjellstoppen (987 moh). Jeg gikk fra Gulbotn til toppen via varderekken lengst mot øst. Det var isete i stien til å begynne med, men med et par gode skistaver var ikke det noe problem. Der fjellryggen reiser seg fra kjelkehuset øverst i Gulbotn, ble det mer snø; både som hard skare og som store fonner med dyp løs snø. Midt oppe på den bratte eggen tiltok vinden virkelig i styrke, og jeg måtte snøre vindjakken skikkelig igjen. Sikten var god, så det var ikke noe problem å gå oppover. Da jeg nærmet meg Gulfjellshalsen, ble vinden ordentlig hard. Til tider var det vanskelig å holde seg oppreist, og det var godt å ta små pauser bak vardene (en stor takk til gulfjellskongen Anton Berge!)

 

På toppen blåste det så kraftig at jeg nesten var redd for å blåse utfor kanten og ned i Glamregjelet! For øvrig har noen reist opp igjen toppvarden siden lynet (?) ødela den gamle for noen år siden; den er blitt skikkeg flott siden sist jeg var på toppen (i høst en gang).

Ellers hadde noen entusiaster satt de første skisporne oppover ryggen. Får håpe skiene var gamle, for skiføret var slett og det stakk opp stein over alt!

Jeg brukte 5 kvarter til toppen og ca. 50 min. ned igjen.

Bilder fra turen: