De siste ukenes stabile finvær hadde bygget opp et ønske om en litt lengre fjelltur for virkelig å nyte godt av de flotte forholdene. Yr.no hadde meldt om et snarlig værskifte, og med mye "plusstid" på jobben var valget egentlig svært enkelt. Jeg bestemte meg for å ta en fridag, og for ikke å sitte for lenge i bilen, bestemte jeg meg for en tur i Gullfjellsområdet; vårt eget lokale "høyfjell".

Jeg har gått mange turer i Gullfjellet, men da helst med utgangspunkt fra Gulbotn. I dag ville jeg derfor starte fra Osevann for å gå på et par av toppene vest i Gullfjellet. Dette området er jeg relativt lite kjent i, de fleste turene her har vært gått på kartet og på Google Earth...

 

Været denne dagen var intet unntak fra penværet som nå har vart så lenge. Et par minusgrader, skyfri himmel og vindstille var rammen. Jeg tok bilen opp til Osevann og parkerte der. Dagens turplan var å følge veien / stien opp til Redningshytten, videre opp på Austefjellet (808) og så en avstikker bort på Hausdalshorga (784).

Barfrost gjorde det enkelt å ta seg fram over myrer og våte partier; alt var tilfrosset, fast og fint! Perfekte forhold og såpass innbydende at dagens tur ble en lett blanding av fjelltur / rolig jogging. Litt isete i stien her og der, men ikke noe stort problem.

Utsikten ned i daler og botner er formidabel i dette området av Gullfjellet. Særlig er turen ut eggen mot Hausdalshorga utsøkt og flott. På den ene siden bratt ned til Dyrdalsvatnet i Austebotn 350 m lavere og på den andre siden bratt ned i Hausdalen 5-600 m lavere og så bratt opp igjen på Svenningen (842). Utsikten tilbake mot Toro (733) og Søre Gullfjellstoppen (962) er også spektakulær! Et virkelig flott område.

Totalt ble turen en 13-14 km lang nytelse i flott høstvær og med pefekte stier!