Midttoppen på Snøhetta

18 juli ble det en litt impulsiv  sykkel- og fottur til Snøhetta. Vi hadde egentlig ikke tenkt oss ut på noe mer enn en sykkeltur langs ringveien i området; den drøyt 4 mil lange militærveien som omkranser det nedlagte skytefeltet. Så vi startet ikke fra Hegglingen før utpå ettermiddagen (14.30). Men været var såpass bra at vi bestemte oss fort for å ta turen til toppen da vi passerte veibommen ved Hjerkinnhus. Det ble således først ca. 20 km sykling inn til Snøheim. Herfra tok vi beina fatt med Stortoppen (2286 moh) og Midttoppen (2278) som mål for turen. 

Vi holdt bra fart oppover og det gikk ikke så lang tid før vi var på toppen. Utsikten fra Stortoppen er flott, men tar man turen bort til Midttoppen (ca 15 -20 min?), får man også sett nærmere på toppene bak Snøhetta; Larstind (2106) og Store Langvasstinden (2085). Også Hettpiggen (2261) og Vesttoppen (2253) tar seg majestetisk ut herfra.

Turen ned igjen gikk fort; både til fots og på sykkel, og vi var tilbake ca. kl. 20.30

Takk til Christer for supert turfølge!

Bilveien fra Hjerkinn til Snøheim ble stengt for allmenn ferdsel sommeren 2013 og er nå erstattet av shuttlebuss. Tilkomsten til fjellområdet er dermed litt mer omstendelig enn den pleide å være. Men sykkel kan varmt anbefales!

 

Mer info om Snøhetta finner du f.eks på Peakbook.org

Bilder fra turen: