Årets sommerferie gikk til hytta på Dovrefjell. Ferien startet med forholdsvis kjølig - men tørt - vær. På tross av gråværet gikk vi likevel på mange fine fjell- og skogsturer, bl.a. naturstien i Grimsbu, Fallfossen, "Professorene", sykling i Hjerkinnholen m.m. Gråværet gjorde likevel at det ble mange shoppingturer i starten; Oppdal og en flott tur til Røros er vel de som huskes best. På Røros var det nattåpent på butikkene, og vi kom over mange gode tilbud, særlig butikken "Frost" var kjekk å handle på!

Litt ut i den andre ferieuken kom høytrykket og godværet! Med temperaturer langt opp på tyvetallet var det bare å komme seg til fjells. Vi syklet bl.a. ringveien rundt det gamle skytefeltet på Hjerkinn. Dette er en super tur på vel fire mil i storslagne omgivelser. Veien var i bra stand når vi syklet rundt, god grusvei! Det er en del opp og ned underveis, og på det høyeste er vi vel oppe på ca. 1320 moh.

Vi fikk også gått mange fine turer i Snøhettaområdet. Vesttoppen, Stortoppen og Midttoppen fikk besøk i nydelig vær. Vindstille og dirrende varmt er ikke hverdagskost så høyt til fjells. Etter slike turer var det deilig å bade. I år hadde vi mange dukkerter i Avsjøen, men også i tjernet ved Snøheim var badetemperaturen fin!.

Andre fine turer som kan nevnes er turen inn til flyvraket som ligger under Midtronden. Flyet - en Junker Ju.52 - styrtet her inne i november 1944, og i sommer var det en del ståhei rundt det gamle vraket etter rykter om at det skulle være synlige levninger i steinura der inne. Den dagen vi var der var også lensmannen på befaring med bl.a. helikopter, men ingen spor etter levninger ble funnet. Men fremdeles ligger det mye vrakgods rundt omkring der inne. Under besøket vårt der inne hjalp vi for øvrig til med å reise opp igjen minnesmerket som er reist over de 14 omkomne.

Vi hadde også en knall tur fra Fokstua til toppen av Blåhø på ca. 1650 moh. Dette er en fin tur i lett terreng og med fantastisk utsikt mot Snøhetta, Rondane og Jotunheimen. Elg på Foktumyrene fikk vi også øye på i kikkerten.

Ellers ble det en strålende feiring av mors 80-årsdag. Famile fra fjern og nær - tilsammen ca. 30 stk - feiret dagen med bl.a. middag på Hjerkinn Fjellstue og nachspiel på hytta til Marianne og Petter.

Turen hjem igjen gikk via Oslo for å plukke opp Håkon som var der med fetterene sine. Vi brukte en dag i byen til obligatoriske besøk på bl.a. Slottet og den nye operabygningen.

Noen bilder fra årets ferie: