På Hånipa på Osterøy

I løpet av januar 2018 gikk vi noen fine fotturer på Osterøy. Hånipa (346 moh) og Erstadfjellet (466 moh) ble besøkt både 6. og 21. januar, før snøen hadde lagt seg for dyp. Utgangspunktet for turene er Votlo, og stien til begge toppene er lettgåtte og bra merket. Fra Hånipa er utsikten innover mot Arna og Arnavågen i storformat. Likeledes mot Steinestø og Knarvik. 

Vi fikk også tatt en tur til Tveitafjellet og Åsheimsveten. Vi kjørte til Hosanger og tok av opp mot Åsheim hvor vi parkerte. Herfra på godt merket sti opp til Tveitafjellet (556 moh) i etterhvert lettgått terreng. Fulgte stien på naboryggen i øst ned mot Vetaskaret og opp til Åsheimsveten (477 moh). Flott solnedgang og utsikt fra toppen. Valgte den bratteste stien direkte ned igjen til Åsheim; denne er litt utsatt (særlig på isete føre) så man må ta det litt forsiktig.

 

Avsluttet turen med en spasertur i kveldsmørke inn Kossdalsvegen og videre opp de facinerende Kossdalssvingane innerst i dalen; 17 hårnålsvinger som skal være Norges bratteste vei med gjennomsnittlig 27 % stigning.

Noen bilder fra turen: