Henrik nyter utsikten fra Høgafjellet

Kjørte Fylkesvei 360 i retning Hakenes på Osterøy og tok etterhvert inn på Blomdalsvegen, en grusvei vi fulgte noen kilometer fram til bommen og grei parkeringsplass i Lonadalen, ca 250 moh. Dagens mål var Høgafjellet; høyest på Osterøy med sine 868 moh.

Startet med å bære skiene på dårlig snø opp gjennom furuskogen. Skaren bar oss heldigvis og stien var greit merket. Etter en drøy kilometer oppe på vel 400 moh, flatet terrenget ut og vi kunne spenne på oss skiene. Fulgte i hovedsak sommerstien videre oppover, først over Melkinghaugen (559 moh) og så videre oppover i nydelig skiterreng til Setnipa (710 moh) hvor vi tok en lengre pause.

Veien videre til toppen går først gjennom et flatere parti før det går ganske bratt opp mot toppen på 868 moh, ca 2 km fra Setnipa. Toppen er stor og flat med en flott varde som har trimkasse og bok. Grensen mellom Vaksdal kommune og Osterøy kommune går også gjennom topp-punktet. Ingen folk langs ruta vår til toppen, men en familie kom opp via et annet rutevalg samtidig med oss. Flott utsikt i strøkent påskevær, bl.a. mot Fylenipa og Høgenipa, Rispingen, Tveitafjellet mm.

Kart:

Noen bilder fra turen: