Ved Fallfossen i Grimsa

Maitur på fjellet er alltid like gøy. Spennende å se våren brøyte seg fram og hvordan den pelskledde Mogopen skyter opp fra bakken, nesten gjennom snøfonnene.

Etter å ha testet ut gamle klatreferigheter ned i Joragjelet på Dombås tok vi turen til Fallfossen for å se litt nærmere på klatrerutene der.

Fra den innerste gården i Fallet er det bare en kort spasertur langs DNT stien fram til fossen der elva Grimsa presser seg gjennom en trang kløft og kaster seg utfor. Like ved fossen er det et fint lite klatrefelt med 10-15 meter lange ruter med graderinger fra 3 til 7. De fleste rutene må klatres på topptau pga manglende riss til kiler. Beskrivelse av feltet og andre klatremuligheter i Folldal finnes ellers på den flotte siden djiiha.com!

Det var allerede klatrere i veggen da vi kom fram, så vi nøyde oss med å rekognosere litt. Også spennende å komme tett på fossen, mye vann i elva og skikkelig trøkk.

Fortsatte et stykke på stien som går inn til Dørålseter, en av innfallsportene til Rondane. Lettgått på fin sti innover de store flyene mellom Storkringla og Veslkringla.

 

Kart:

Noen bilder fra turen: