Pause i sola på vei mot Horndalsnuten

Kald mai måned og mye snø i fjellet, en god kombinasjon for skiturer langt utover våren. I slutten av mai ble det nok en tur til min personlige skifavoritt blant vossafjellene; Horndalsnuten, 1461 moh. Vi valgte nok en gang ruten fra Skiple i Raundalen. Var tidlig ute og det var god plass på den lille parkeringsplassen ved Raundalsvegen.

Vi måtte bære skiene på sekken de ca 3,5 kilometrene langs grusveien inn dit traktorveien tar av oppover mot Horndalen og Horndalsbotn. Oppe ved de gamle stølshusene tok vi oss opp på Horndalsbruni, fjellryggen nord for Horndalsbotn. Skikkelig varmt i solsteiken,så det ble betydelige lettelser i antrekkket i bakkene oppover mot skulderen på ca 1300 moh nordvest for Horndalsnuten.

Lang pause ved toppvarden hvor det var en del folk denne flotte vårdagen. Noen hadde kommet opp fra Skaftedal, andre kom fra Fenne. Fra toppen er det flott utsyn over Vossebygda, Vangsvanet og dalene omkring. Hurrungane i Vest Jotunheiem er også godt synlig herfra.

Som vanlig suverent nedrenn fra toppen. Bakken ned Horndalen kjennes nesten endeløs ut og i nordhellingen var føret helt suverent, homogene snøforhold og slett som i en nypreparert skibakke. Nederst hadde sola bakt snøen såpass mye at det ble litt trått, litt som å kjøre i lim. I tillegg hadde det smeltet betydelig i løpet av dagen. Fikk likevel såvidt kjørt helt ned igjen til grusveien omtrent uten å ta av skiene.

Kart:

Noen bilder fra turen: