Mot Rondane

Bilturen fra Blæsterdalen innover mot Dørålsæter en sommerdag er blant mine favoritter. Veien svinger seg gjennom et nydelig landskap og man kjenner på en dragning mot fjellene og de tureventyr som venter. På vei innover kjører man forbi to mindre fjell som ikke stikker seg særlig ut, øynene trekkes mer mot de alpine stortoppene lenger inn i Rondane. Fjelltoppene er de to kringlene; Veslkringla (1126) og Storkringla (1380). I dag hadde vi tenkt oss på en rundtur over Storkringla. Været var litt grått med en del vind, men bra temperaturer.

Startet turen fra en parkeringslomme omtrent halvveis inn til Dørålseter. Fulgte i starten en sti som kunne se ut til å gå inn til en liten hytte ved foten av fjellet. Tok av fra stien etter et kort stykke og satte kursen rett vestover med peiling på den markerte sørryggen på Storkringla. Oppe på ryggen fant vi en tydelig sti videre oppover. Fjellet har to topper, og vi nådde den søndre, og laveste først, ca 1360 moh. Fortsatte videre mot nordvest til hovedtoppen på 1380 moh. Utsikt i storformat mot sør, til perleraden i Rondane; Høgronden, Midtrondene og Digerronden. Mot nord ser man store deler av den langstrakte og åpne Grimsdalen med alle dens sætrer. Også fin utsikt vestover inn i nydelige Haverdalen hvor vi gjennom kikkerten såvidt kunne se Haverdalsseter helt innerst, under Sæterberget.

Fortsatte mot nordøst ned på en flat og lettgått fjellrygg fram til terrenget faller brått ned mot øst. Videre ned noen bratte skrenter før vi kostet på oss en snartur oppom den lille toppen "Kalven". Returnerte langs sti nordover med en liten avstikker opp til den utbrente skogen etter en mindre skogbrann tidligere denne sommeren. Passerte også noen flate steinurer med enorme blokker, sikkert noe isen har forårsaket i sin tid. 

Kart:

Noen bilder fra turen: