En flott plass!

En fin lørdag i september fant vi ut at vi ville sjekke ut den lokale "Trolltunga" som befinner seg høyt over Veafjorden på Bjørnafjell i Vaksdal kommune. Vi parkerte ved kjøpesenteret i Vaksdal sentrum, gikk over brua og fulgte først Jamnavegen og deretter veien merket Flordalen. Veiene går gjennom et boligområde og kommer etterhvert fram til et lite skilt i veikanten meket Jamnasåta, som viser hvor stien oppover starter. 

Tydelig sti videre oppover, og ikke for mange bløte partier. Flottere og flottere utsikt ned mot Vaksdal sentrum og fjorden etterhvert som man vinner høyde og etter ca 3 km er man ute av skogen og oppe på Javnasåta, 636 moh.

Deretter flatt noen hundre meter før stien går videre oppover mot Bjørnafjellet, forbi noen hytter ved Flærne. Herfra svinger stien litt vestover før den går litt nedover mot Veafjorden og fram på kanten mot fjorden, 650 moh. Utsiktspunktet, som er blitt ganske populært på sosiale media, er en steinhelle som stikker ut og som fra den rette vinkelen ser ganske spektakulært ut. Ikke fullt så luftig som på Trolltunga i Hardanger, men luftig nok, og en skal passe seg for ikke å trakke feil.

Etter de obligatoriske bildene, fortsatte vi opp til Bjørnafjellet, 752 moh. Terrenget i området er preget av flere facinerende sprekker og kløfter, særlig ned mot fjorden.

Gikk omtrent samme vei ned igjen som vi kom opp. En flott tur som for vår del ble på totalt ca. 10,5 km og omlag 830 høydemeter, 

 Kart:

Noen bilder fra turen: