Storfossdammen i Bergsdalen

Planen var opprinnelig å parkere ved Storfossdammen, gå over demningen opg følge stien videre gjennom Øyaskaret. Men det viste seg at denne stien var stengt som følge av at Eviny holdt på med oppgraderingsarbeider på demningen. Kjørte derfor videre et lite stykke langs Bergsdalsvegen fram til "Øyane". I følge kartet skulle det gå en sti innover Raudskreddalen. Fulgte denne et lite stykke, men den forsvant etter hvert i gress og kratt. Tok meg omsider opp på fjellryggen Revanjuken, og fant der en tydelig sti som kom opp ryggen fra dalen, det opplagte veivalget jeg burde funnet og fulgt fra starten.

 

 

Lettgått terreng oppe på fjellryggen. Fulgte denne opp til Møyadalsnubben. Grått og vått med dårlig sikt i bygene, men kunne skimte Storafjellet mellom tåkedottene. Gikk ned i et markert skar og tok fatt på siste oppstigningen til Storafjellet. Tunge regnbyger på toppen og null sikt. Fulgte toppryggen et lite stykke til mot sørvest før jeg rundet tilbake. Skydekket sprakk litt opp og jeg fikk noen glimt av et mylder av småtjern nede på det flatstrakte Blåfjellet.

Ned igjen til skaret under Møyadalsnubben hvor jeg fant stien som kommer opp fra Storfossdammen. Spenstig terreng nedover Møyadalen; stupbratte fjellsider og dype gjel ned mot Bergsdalen.

Fortsatte nordover i lettgått terreng i retning Øyaskartjørni. Etter hvert flott utsikt ned mot Storfossdammen og Bergsdalen hvor Fv 5400 klorer seg fast i de stupbratte fjellsidene.

Videre opp igjen til Revanjuken og inn på stien som går ned igjen til et hyttefelt merket "Dapen" på kartet, stien jeg burde valgt på vei opp...

Kart:

Noen bilder fra turen: