Helgen 11.-13. september var det blåbærtur til Vatnahalsen. Det var bare Britt og Åse som skulle på tur denne gangen. Vi tok toget til Myrdal og gikk derfra til hytten som ligger ikke så langt fra Vatnahalsen Høyfjellshotell. Det var vått og grått, men med god mat og drikke i sekken såg vi fram til en helg i fjellet. Dessuten hadde yr.no lovet oss strålende sol på søndagen!

Hele lørdagen var kjempegrå, men det viste seg at lyngen var kjempeblå! I fullt regntøy, utrustet med bærplukker og spann ble det en skikkelig "fangst".

Søndagen kom med strålende sol! Det finnes vel knapt noe bedre enn høstfjellet når det byr seg fram fra sin beste side: Fantastiske farger, klar luft og en sol som fortsatt er varme i. Vi kom oss derfor fort ut av hytten og la i vei mot toppene bak hytten. Etterpå ble det litt mer blåbærplukking før vi returnerte til hytten og deretter avreise. Med nesten 10 kg blåbær hver i sekkene er vinterens antioksidantlager i boks. En strålende tur som med fordel kan gjentas, år etter år....

Noen bilder fra turen: