Håkon på vei oppover

Dagen startet med tåke og lett regn i Bergen, men turen var bestemt og værmeldingen var i grunnen riktig bra. På vei mot Voss kjørte vi ut av tåken og inn i strålende solskinn omtrent ved Evanger. Dagens turmål var egentlig Karaldenuten, men vi ombestemte oss og drog heller opp i Myrkdalen med kurs for Bjørndalskamben (1402 moh).

Parkerte ved alpinanlegget i Myrkdalen, krysset elven på broen over mot Åmot og fulgte dalen østover inn mot Revhaugen. Her rundet vi nordover i retning Reppane og videre bratt opp mot fjellryggen som strekker seg opp til Bjørndalskamben.

 

Vi skjønte hvor det bar da tåkeskyene kom rullende som en tsunami over fjellryggene i vest og i løpet av bare minutter skiftet været fra skyfritt til tett tåke. Vi hadde da kommet opp på ca. 1150 moh og hadde vel bare en liten halvtime igjen til toppen. Vi satte oss ned og spiste opp nisten i håp om at det ville lette litt, men tåken ble liggende tjukk som graut; null sikt.

Litt slukøret returenrte vi derfor uten å ha nådd dagens mål. På ca. 1000 moh bedret sikten seg betydelig, nok til å sette fart utfor. Men solen hadde bakt sørhellingen kraftig i løpet av formidagen, så forholdene var veldig bløte og snøen dårlig. Turen ble således en liten nedtur i forhold til de to knallturene på Horndalsnuten noen dager i forkant.

Store mengder snø igjen i området, så det er enda god anledning til å 'reise kjerringa' og få seg en vårskitur til Bjørndalskamben.

Bilder fra turen: