På vei opp mot Gullfjellhalsen

Nok en skitur til Gullfjellet; denne gangen med start på Gullbotn. Kjølig vårvær hadde i løpet av natten lagt ned 15-20 cm nysnø og skiføret var bra nesten helt nede fra skistadion på Gullbotn. Måtte kun ta av skiene ved kryssing av en bekk, ellers fint føre hele veien.

Kaldere luft oppe i høyden - tørr og fin snø! Men været var veldig skiftende; alt fra strålende sol til sure snø- og haglbyger. Flott med solstålene som stakk gjennom de drivende skyene og lagde spennende lyssetting av landskapet. Oppe ved varde nr 19 tettet det seg skikkelig til og sikten skrumpet inn til bare et par meter. Prøvde å vente på en lysning, men sikten forble dårlig. Returnerte derfor samme vei ned som opp; langs varderekken. Halveis nede i bratthenget møtte jeg på tre tyskere som var på topptur. De hadde kommet med buss fra byen og var svært fornøyd med pudder i Bergen på denne årstiden.

Nedrennet ble elegant, og etterhvert kom også sola fram igjen. Alt i alt en fin måte å tilbringe en litt ruskete søndag ettermiddag på. :-)

PS: På Trengereidhotten - som på flere andre lokale fjell - er det i ferd med å reise seg en kommunikasjonsmast, antakelig som et ledd i utbyggingen av det nye nødnettverket (se bilde nr. 13 under).

Bilder tra skituren: