På Bjørndalskamben, 1402 moh

Påsken startet med nydelig vær i plamehelgen, dagens plan var Bjørndalskamben; et populært fjell for toppturer som vi har hatt fine turer til før. Kjørte til Myrkdalen Fjellandsby hvor vi parkerte ved alpinanlegget. Krysset Myrkdalselvi på broen som langrennsløypen bruker og satte kursen østover opp mot Revhaugen gjennom glissen bjørkeskog i lettgått terreng.

 

Dreide videre mot nord innover mot Reppabotn og opp østflanken på Øvstafjellet. Oppe på ryggen videre nordøstover mot toppen av Bjørndalskamben; først i relativt slakt terreng deretter opp noen brattheng før den siste flaten bort til varden, 1403 moh. En del ryper å se oppe på ryggen av Øvstafjellet. Flott utsikt ned mot Kvassdalen og riksvei 13 som slynger seg oppover Halsabakkane på vei mot Vik i Sogn.

Vindstille og varmt oppover, men en litt kald trekk fra nordøst ved toppvarden, som også markerer grenseskillet mellom Hordaland og Sogn og Fjordane. Kort stopp og klargjøring av ski og støvler for nedrennet. Litt hardt og isete øverst og i skyggepartiene, ellers herlig snø og nydelig nedrenn; tidvis smørslush av beste merke.

Ca 15 km t/r og rundt 1000 høydemeter.

Kart:

Noen bilder fra turen: