På toppen av Kaldanuten

Tok av fra E16 ca. 1 km forbi Haugsvik og kjørte omlag 4 km oppover langs Brandsetvegen til parkering ved bommen. Dagens plan var topptur til Kaldanuten (1411 moh). Fulgte skiløypen langs veien i en drøy kilometer og tok deretter av oppover mot Kaldafjellet på fin og fast skare etter nattefrost.

Lettgått gjennom glissen furuskog og behagelig stigning oppover. Passerte Grånakken på østsiden og kom etterhvert opp til Strandaleitet på ca. 1000 moh, bandet mellom Vardafjellet i nordvest og Kaldafjellet i sørøst. Herfra noen litt brattere partier før topplatået som er småkupert og langstrakt. Nydelig utsikt i alle himmelretninger på denne flotte solskinnsdagen. Det er flere som hevder at Kaldafjellet gir det mektigste utsynet over Vossafjellene. Absolutt vindstille på toppen og ingen skyer som skygget for solen!

Fra Raundalen var det mange skispor i nysnøen opp til varden mens vi lagde det eneste opp fra Brandsetdalen. Utikten over dalen mot fjellene på Raundalseggen er super fra toppen og det var mye folk og mange flotte skispor å se særlig på Horndalsnuten og Skipadalsnuten. Også på andre populære topptur-topper var det mange skispor å se; Mykkeltveitveten, Karaldenuten og Bjørndalskamben f.eks.

Rennte ned igjen samme vei som vi kom opp. Lettkjørt stort sett hele veien. Nordflanken er nok mer å foretrekke dersom du vil ha vedvarende bratthet.

Bilder fra turen: